Kullankaivuussa tarkoitus on erotella arvokas kulta muusta maa-aineksesta, jolloin rikkauksia on mahdollista tavoitella ahkeran tekemisen kautta. Nykyisin sanalla on myös negatiivinen kaiku, sillä sen englanninkielinen käännös gold digger viittaa toisen omaisuutta havittelevaan siipeilijään.

Kullankaivaja minun osaltani tarkoittaa alkavaa juttusarjaa, jonka tarkoituksena on opastaa huuhtomaan kultaa omassa elämässään ja saavuttaa sitä kautta taloudellista vakautta. Mietin ensin jotain raflaavaa nimeä, joka viittaisi kouluttautumiseen ja treenaamiseen, mutta päädyin sinnikkyyttä kuvaavaan ja monitulkintaiseen termiin. Lisäksi minun tavoitteeni on ylipäätään tuoda talousteksti helposti ymmärrettäväksi ja arkikieliseksi, joten halusin välttää esimerkiksi englanninkielistä nimeä, kun sivuston on muuten tarkoitus tuottaa materiaalia suomeksi.

Mistä on siis kysymys?

Kullankaivajana opit nappaamaan osan tilisi kautta kulkevasta rahasta talteen sen sijaan, että se kaikki valuu käsistäsi ennen uutta palkkapäivää.

 

 

Juttusarja tulee sisältämään käytännön vinkkejä esimerkkilukuineen, kysymyksiä itselle esitettäväksi ja erilaisia ajatuksia pohdittavaksi. Kullankaivaja-kategorian alta löydät pieniin osiin palastellun talousvalmennuksen, jonka avulla voit aloittaa oman vaurastumisesi helposti ja pienin askelin. Riippumatta siitä, millainen tilanteesi on juuri tällä hetkellä, myös sinä voit vaurastua. Tarkoitus ei ole etsiä äärimmäisiä nuukailukeinoja enkä toisaalta aio aloittaa sijoitusneuvojen jakamisella (se on luvanvaraista toimintaa muutenkin), vaan nimenomaisesti pyrin lähtemään tavallisen elämän lähtökohdasta. Periaatteessa vinkit ovat toki samoja, joita äärimmilleen viemällä on mahdollista tavoitella FIRE-elämää. Tuo nykyajan trendisana tulee yhdistelmästä financial independence, retire early, jossa kitsastelemalla tavoitellaan taloudellista vapautta ja sitä kautta mahdollisuutta jättäytyä työelämästä pois niin nuorena kuin mahdollista.

Kullankaivaja tulee koostumaan paitsi kirjoitetusta tekstistä myös vlogeista, joten voit seurata ohjeita haluamallasi tavalla. Pienistäkin tuloista on mahdollista järkevöittää rahankäyttöä, joten uutta ajateltavaa on varmasti tulossa riippumatta siitä, mikä tilanteesi on tällä hetkellä. Tulen pian valottamaan esimerkiksi millaisia erilaisia rahankäyttötapoja erilaisilla ihmistyypeillä on, mitä eroa on hyvällä ja huonolla velalla ja kuinka on mahdollista lisätä varallisuuttaan, vaikka tulot eivät kasvaisikaan.

Avainsanat: , , ,